Sepetli Vinç

Temmuz 07 2016

Yüksek yerlerde uzun sürecek işlerde personeli ve gerekli ekipmanları taşıma özelliği ile kullanıma bire bir olan sepetli vinçler, genellikle elektrik arıza-bakım, yüksek bina çeşitli montaj işleri gibi sektörlerde kullanılır.

Bir aracın arkasındaki platforma monte edilip, kontrol mekanizması ile istenilen şekilde hareket serbestliğine sahip olan sepetli vinçler, dış bina cephe işleri, temizlik veya afiş asma gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

16 metre uzayabilen türü bulunan sepetli vinçlerin en pratiği tek kişinin çalışabileceği genişlikte olanıdır. Personel ile birlikte 250 kilogram ağırlı kaldırma yeteneğine sahip bu vinçlerin motor aksanı dizeldir. Sepetin etrafında bulunan korumaları sayesine iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda da standartlara uygundur.

20 metre uzunluğa tırmanabilen eklemli türü de bulunan sepetli vinçlerin 500 kg ağırlı kaldırma kapasitesi ve birden fazla kişinin çalışabileceği genişlikte alanı bulunmaktadır. Kontrol elemanının güvenliği için kafesli kontrol kabini veya uzaktan kumandası, koruyucu barları ve dizel motoru ile oldukça verimli işler çıkaran sepetli vinçler, elektrik arıza bakım işlerinde çalışan firmalarda ve itfaiye birimlerinde müstakil olarak bulundurulması zorunlu araçlardandır.

Yangın müdahale ve kurtarma birimlerinde hayati önem taşıyan sepetli vinçler yüksek standartlarda üretilen malzemeleri ve AB koşullarına uygun montajı ile oldukça güvenilirdir.

Sepetli vinçlerden60 metreye kadar uzayabilenler de vardır. Piyasada en fazla tutulan markaları Jumbo, Bizzocchi ve CTE ZED markalarıdır.