Örümcek Platform Vinçler

Temmuz 07 2016

Örümcek platform vinçler adı üzerinde görünümü örümceğe benzediği için bu adı almıştır. 3 veya daha fazla ayak ile yere sahiplenerek üst kısmındaki aparat sayesinde vinç görevi görmektedir. Markasına göre küçük fazla yer kaplamayan örümcek platform vinçler varken aynı zamanda büyük ve yer kaplayan ürünlerde mevcuttur. Ancak genellikle fazla yer kaplamayan ve dar alanlara uygun ürünler olarak kullanılmaktadır. Markasına göre 30 metre yüksekliğe kadar çıkabilen örümcek platform vinçler mevcuttur. Bu ürünleri dar alanlarda, alışveriş merkezlerinde, müzelerde, restoranlarda, iç mekânlarda, toplantı salonlarında kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünler genellikle Avrupa standartlarına uygun olan vinçlerdir, sessiz yapısı ve gürültüye uzak tavrı sayesinde her yerde rahatlıkla kullanılabilir.

Kullanım alanları müzelerde ağır tarihi eserleri ya da eser niteliğindeki eşyaları taşımada kullanılmaktadır ve sessiz yapısı sayesinde tercih edilmektedir. Toplantı salonlarında da yüksek yerlerdeki ışıklandırmaların yapımında ya da büyük eşyaların taşınmasında kullanılmaktadır. Alışveriş merkezlerinde büyük ve ağır eşyaların taşınmasında ve yerleştirilmesinde kullanılmaktadır. Sakin yapısı nedeniyle hiçbir müşteriyi rahatsız etmediği, alışveriş merkezi çalışanlarını da rahatsız etmediği için tercih edilmektedir.

Bugün günümüzde en çok kullanılan ürünlerden birisi vinçlerdir, doğru standartlar içerisinde kullanılınca ne kadar büyük olursa olsun gayet güvenli ve sağlıklı hale gelirler. İş sağlığı ve iş güvenliği yasasıyla bu konuda birçok değişiklikler yapılmış, çalışanlar bu konuda daha iyi eğitilmiş ve cihazlar sürekli kontrol edilerek riskler en aza düşürülmüştür.