Mobil Vinç

Haziran 06 2016

Ağır makine ve ekipmanların yükseğe çıkarılması işinde oldukça faydalı olan mobil vinçler, ileri teknoloji ile üretilmektedir. AB standartlarında üretilen ve iş güvenliği-işçi sağlığı açısından yüksek koruma sağlayan mobil vinçler, ağır sanayi sektöründen gemiciliğe kadar birçok sektörde kullanılmaktadır.

Ülkemizde en fazla rağbet gören markalardan biri olan Demag marka mobil vinçler, sahip olduğu dizel motoru ile oldukça güçlüdür. Ana iskeleti 37 metre, jib bomu 17 metre olan Demag mobil vinç toplamda 54 metreye kadar uzayabilen yapısıyla birçok iş için idealdir.

Toplamda 100 ton ağırlığa kadar yük kaldırma kapasitesiyle birçok işin üstesinden kolaylıkla gelebilmektedir. Kullanıcı kabini ve kontrol kabini çeşitli ağırlıklara ve basınca dayanıklı olduğu için iş güvenliği açısından herhangi bir risk teşkil etmez. Camları ileri teknoloji ile güçlendirilmiş, uyarı ışıkları bulunan mobil vinçler ısıtma sistemi ile de işçi sağlığını da ihmal etmemektedir.

4 dingilli, 2+1 uzatmalı fonksiyonu, çift tamburlu mobil vinçlerde ünlü olan diğer marka ise Grove markasıdır. PPM, Faun, Bamuer ve Liebher ise piyasada tanınan ve ağır iş sanayisinde kullanılan diğer markalardır. Mobil vinçler 600 ton ağırlığa kadar kaldırma kapasitesine sahip vinçler olarak vinç grubunun en güçlüleridir.

Sürekli mobil vinç ile işi olanlar sıfır veya ikinci el satın alırken, kısmi süreli işi olanlar geçici süreyle bu araçları kiralamaktadırlar. Bu araçları vinç işletmeciliği yapan firmalardan günlük veya saatlik olarak kiralayabilmektedirler.