Vinç Kiralarken Çalışılacak Alana Uygun Şekilde Vinç Seçimi Nasıl Yapılır?

Mart 03 2016

Pek çok sektörde kullanılarak ihtiyaçları karşılayan ve en ideal çalışma ortamlarını oluşturan vinçler, yüksek binaların dış cephelerinden çok zor konumlardaki farklı noktalara kadar her alana uygun şekilde tasarlanan türlere sahiptirler. Her türlü ihtiyaca doğrudan yanıt verebilmek için vinç kiralama hizmeti sunan firmaların da filolarını bu şekilde güçlü ve çeşidi bol tutmaları gerekir. Vinç kiralama hizmeti denildiği zaman akla ilk gelen firma olan Express Vinç de bu anlamda en zengin araç çeşidine ve farklı alanlara uyumluluk gösteren gelişmiş vinçlere sahiptir. Bu noktada elbette ki pek çok firmanın ilk tercihi kendileri olmaktadır.

İnşaat firmaları, tamir ve bakım firmaları, montaj ekipleri, reklam ekipleri, belediyeler ve çok daha fazlası gün içinde yaptıkları işlerin daha hızlı ve verimli yürümesi açısından vinç türlerine ihtiyaç duyarlar. Yeri geldiğinde bir gökdelende çalışan, yeri geldiğinde 10 metrelik alana bakan ekiplerin bu mesafelerde yapacakları çalışmaları daha pratik ve daha güvenli şekilde yapmaları ise vinçlere bağlıdır. Söz konusu firmadan kiralanan ve amaca uygun olduğundan dolayı güvenle kullanılan pek çok vinç bu sayede öne çıkarken her türlü çalışan ekip de kendini bu alanda kanalize olmuş hisseder.

Çalışılan alana ve yüksekliğe göre değişkenlik gösteren vinç türleri sepet platformlu yapılarını farklı yüksekliklere çıkarabilirler. Örneğin 10 metre yükseklikte çalışan ekipler ile 30 metre yükseklikte çalışan ekiplerin kullandıkları vinçler aynı değildir. Bu bağlamda ise sadece yükseklik değil, çalışılacak olan bina ya da eklentinin fiziki konumu da dikkate alınarak kiralama işlemine gidilir. En nihayetinde işlerin daha kısa sürede bitmesi ve daha rahat şekilde yol alınması sağlanır.