Örümcek Platform

Haziran 06 2016

Diğer adı paletli platform olan örümcek platform, yere sağlam tutunması ve yüksekte çalışan personele verdiği güven ile bilinen platformdur. Hem iç mekan için hem de dış mekan için uygun olan örümcek platformlar, dar ölçülü kapılardan bile rahatlıkla geçebilmektedirler.

Hem dizel hem de elektrikle çalışan tiplere sahip örümcek platformlar, ayaklarındaki paletler sayesinde dengeyi sağlayabilmektedirler. Çalışma prensibi sessiz ve kokusuz olan bu makineler oldukça hafif ve bir yerden başka bir yere nakliyatı oldukça kolaydır.

İtalyan CTE markası Avrupa Birliği çalışma standartlarına uygun olarak üretilen ve ülkemizde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan markaların başında gelir. Yükseklik erişimi 17 metre, yatay çalışma uzunluğu 7,5 metre, yaklaşık 330 derece dönme kabiliyeti ile kullanımı kolay platformlardır.

Eklemli bom yapısı ve palet ayakları sayesinde oldukça işlevsel olan örümcek platformların maksimum tırmanma eğimi 31 derece civarında olmaktadır. En çok kullanıldıkları alanlar, alışveriş merkezlerinin süslemeleri ve dekor çalışmaları, özel zemin üstünde yapılacak çalışmalar, dar alanlarda yüksekte yapılacak işlemler, hassas olan restorasyon çalışmaları ve müzelerdir.

Hassas bölgelerde diğer platformlara oranla en iyisi olan örümcek platformlar, paletli ayakları sayesinde zemine zarar vermemektedir. Geçtiği yerin sağında ve solunda olan hassas ürünlere, dar yapısı sayesinde hasar vermez ve işyeri sahiplerini olası problemlerden korur. CTE paletli dışında 23 metre ve 30 metreye kadar çıkabilen Teupen paletli ve 30 metre uzunluğundaki Omme paletli türleri de bulunmaktadır.