Mobil Vinç Operatörü Ne Yapar?

Eylül 09 2016

Mobil Vinç Operatörü Ne Yapar?

Mobil vinçler büyük nesneleri taşımak için vinç özellikli ağır makinelerdir. Vinç başka bir yük taşıyan araç ile taşınır. Bu genelde kamyondur. Mobil vinç operatörü, aynı zamanda vinç sürücüsü ve vinç aparatı çalıştıran kişidir. Temel araç operasyonlarının yanı sıra emniyet manevraları ve diğer önlemler konusunda eğitilmelidir. İnşaat şirketi içinde çalışan kişi, bir mobil vinç operatörü olmanın yanı sıra diğer makine operatörleri olarak da hareket etmek için nitelikli olabilir.

Mobil vinç kullanmak için, mobil vinç operatörü öncelikle tüm uygun kimliklere sahip olmalıdır. Vinç araç sürücüsüne önce - operatör, ticari ehliyet alması gerekecektir. Çeşitli düzeylerde sertifikasyonlara da sahip olabilir. Yani mobil vinç operatörü işveren ya da devlet ve ulusal gereksinimleri tarafından belirlenmiş en uygun sertifika almalıdır. Operatör makine sürüşü için bol bol pratik yaptıktan sonra özel operasyonda eğitimden geçmesi gerekecektir.

Vinç, genellikle vinç sürücü kabininden işletilmekte olan aracın üzerine monte edilmiş ayrı bir kontrol kabininden kumanda edilir. Mobil vinç operatörünün düzgün kullanma, aracı konumlandırma, park, stabilize ve ardından vinç aparatı kullanmaya başlamak için işletim kabine nasıl değiştireceğinizi öğrenmesi gerekir. İşletim kabin içinde kontroller tüm özel fonksiyonlara sahip olmalıdır ve mobil vinç operatörü hepsinin nasıl kullanılacağını bilmelidir.

Bazı vinç operatörleri vinç işlemleri için resmi sertifikalar konusunda azar azar eğitim alır. Farklı sınıfları katılabilir. Operatör kısa sürede vincin çalışmasını başlatmak için yerinde eğitim olabilir, böylece belirli sertifikalar gerekli olmayabilir. Tek başına vinci çalıştırmak mümkün olmadan önce deneyimli vinç operatörü gözetiminde işlem yapmak gerekir. Sonra, yerinde uygulama, sınıf, iş, vinç operasyonda eğitimli operatörler aşamalarından geçilmelidir. Güvenlik eğitimde esastır, ve operatör diğer acil durumlar ortaya çıkarsa vinç ne yapması gerektiği konusunda eğitilmelidir.