Hidrolik Vinç Özellikleri

Eylül 09 2016

Hidrolik vinç kaldırma için kullanılan ağır teçhizat türüdür. Elektrik veya dizel motorlu küçük vinçlerin aksine, hidrolik vinçler daha ağır yükleri kaldırmak için yapılmıştır. Dahili bir hidrolik sistemi yer alır. Sıvı dolu hidrolik sistem başka herhangi bir kaldırma cihazı boyutu ve kapsamı dışında kalır.  Ağır nakliye konteyner ve traktör römorkları gibi nesneleri taşımak için kullanılır.

Her hidrolik vinç, bir çelik taban üzerine ayarlanmış bir kapalı operatör kabininden oluşur. Diğerleri hareketsiz iken bu vinçlerin bazıları, tekerlek veya silindirler üzerinde ayarlanmış olabilir. Kabininden, operatör olarak bilinen kişi geniş bir kolu kontrol eder. Birçok hidrolik vinçte operatöre daha uzak mesafeden nesneleri ulaşmasını sağlayan bir teleskop bomu bulunur. Bom bağlı kablolar ve kancalar ile farklı nesneleri kaldırabilir.

Vincin motor güçleri hidrolik sistem içinde bir yağ ya da sıvı basıncı uygulayan bir hidrolik pompadan oluşur. Yağ sıkıştırılmış olamaz, çünkü yağ transferleri bu vincin diğer bölgelerine uygulanan kuvvet ile sağlanır. Bir nesneyi kaldırmak için gerekli bu gücü yönlendirerek, hidrolik sistemler gücünü ve performansını artırmaya yardımcı olur.

Hidrolik sistemin gücü toplam kaldırma kapasitesine göre derecelendirilir. Örneğin 10 tonluk vinç, 9070 kg  kadar kaldırabilir. Her hidrolik vinç belirli bir proje taleplerine dayalı özenle seçilmiş olmalıdır ve çok ağır bir yük kaldırma vincin başarısız olmasına neden olur.

Farklı hidrolik vinç tasarımları, kullanıcıların belirli görevleri daha kolay gerçekleştirmesi için izin verir. Birçok tersane ve depolar sabit vinçlere güvenir. Pistlerde ya da tekerlekler üzerinde olanlar, şantiyelerde uygun olabilir. Daha küçük hidrolik vinçler bile gemilerde kullanılır ve hatta yedekte kamyon bulunabilir. Express vinç ise sabit vinç kullanma devrimini aşmıştır. Her inşaat alanına uygun mobil, araç üstü platform vinç gibi çeşitleriyle hizmet sunar.