Eklemli Vinç

Haziran 06 2016

Çalışma alanının dar olduğu durumlarda dizel ve akülü türleriyle kolayca alana girebilen ve istenen yükseklikte çalışabilen eklemli vinçler, pürüzlü yüzeylerde, büyük ambarlarda, tersanelerde ve iç mekanlarda çok kullanışlıdır.

Çeşitli yüksekliklerde olabileceği gibi bu tür vinçler genelde 20 metreye kadar uzunluğa sahip olmaktadır. Kapalı hali 7 metreden kısa olan bu eklemli vinçler hızlı bir şekilde açılıp istenen yüksekliğe ulaşabilmektedir. Kapalı mekanlarda, büyük alışveriş merkezlerinde süslemeler, ilan asma, dış yüzey veya iç yüzey cam silme gibi işlevleri de yerine getirerek, insan eli marifetiyle yapılamayacak işlerde kolaylık sağlamaktadır.

Ülkemizde en fazla tutulan markaları Genie Z ve S serileri ile JLG serisi olan eklemli vinçler, 45 derece eğimle tırmanabilmektedir. Toplam ağırlığı 6,5 ton olan bu vinçler mekandan mekana hızlı taşınabilme özelliği ve dar kapılardan girip işlemi tamamlama niteliği ile birçok sektör tarafından özellikle tercih edilmektedir.

Piyasada birinci ve ikinci el satılık ilanları olan eklemli vinçleri, iş sahipleri kiralayıp geçici bir süre de kullanabilmektedir. Bina içi düzenlemelerde, çok yüksek olmayan ancak düz de olmayan dış cephelerde, hafif tonajlı işlerde kullanıma uygun olan eklemli vinçler, eğimli arazilerde ve manevra isteyen çalışmalarda alternatifsizdir.

Akülü veya dizel olarak kullanımı mümkün olan JLG serisi, eklemli vinç pazarında en çok tercih edilen markaların başında gelir. Satılık veya kiralık olarak bulabileceğiniz eklemli vinçler bütçenize uygun kampanyalara da sahiptir.