Eklemli Platformlar

Haziran 06 2016

Araç üstü platformların bir türü olan eklemli platformlar, uzayan portatif yapının eklemli bir şekilde çalışabileceği alanlarda çok işe yaramaktadır. 16 metreye kadar uzayabilen bu eklemli platformlar, ulaşılması zor alanlara eklem yardımı ile bükülerek ulaşabilen bir yapıya sahiptir.

Yatayda 8 metreye kadar çalışma imkanı sunan eklemli platformlar, 250 kilograma yakın yük de taşıyabilmektedirler. 360 dereceye yakın bir kule dönüşüne sahip, dizel veya akülü olarak üretilmiş, kapalı hali 7 metreden kısa olan eklemli platformlar normal araç üstü platformların ulaşamayacağı tavanı düşük yerlerde, dar cadde ve sokaklarda, dış cephesi düz olmayan binalarda ve büyük depoların iç kısımlarında kullanılmaya elverişlidir.

45 derecelik tırmanma eğimine sahip eklemli platformların özgül ağırlığı 6,5 ton civarındadır ve saatte 4.8 km hız yapabilmektedir. Genie Z serisi ve JLG M450AJ serisinin popüler olarak kullanıldığı eklemli platformlar düzgün olmayan arazi şartlarına da uygundur.

Akülü tipleri dizel tiplerinden daha uzun süre çalışma kapasitesine ve daha sessiz çalışma özelliğine sahiptir. Kolay çekme özelliği ile oldukça verimli kullanılan eklemli platformların fren sistemi de iş güvenliği ve işçi sağlığı için uygun standartlarda monte edilmiştir.

Yüksek ya da alçak fark etmez, tüm işlerinizi iş güvenliğinden taviz vermeden eklemli platformlar ile halledebilirsiniz. Dizel veya akülü eklemli platformları satın alacak gücünüz yoksa kiralayan şirketlerden, işinize uygun olan yükseklikte ve nitelikte olanları kiralayabilirsiniz.