Araç Üstü Platform

Haziran 06 2016

Binaların dış yüzeylerinin kaplanması, yüksek zeminlere takılacak levhalar veya diğer işler çok işe yarayan araç üstü platformlar, işinde uzman personeli işin yapılabileceği genişlikte özel sepetleriyle yükselterek zor gibi görünen işleri kolaylaştırmaktadır. 500 kg gibi yükleri de personel ile birlikte yükseğe çıkarabilen bu platformlar çeşitli yüksekliklerde olabilmektedir.

Yüksekliği 20 metre, enine çalışma uzunluğu 16 metre türü olan araç üstü platformlar 360 derece dönebilme potansiyeline sahiptir. Üzerinde gece çalışmaları için aydınlatma gereçleri de bulunan araç üstü platformlar, reklamcıların, çelik konstrüksiyon işiyle uğraşanların, dış cephe kaplama ve sıva sektöründekilerin, inşat firmalarının, tabelacılar ve tesisatçıların, aydınlatmacıların çok sık kullandığı platformlardır.

Bu araç üstü platformların bir türü de dar sokak ve caddelerde, trafiğin yoğun olarak aktığı yerlerde kullanılabilen İtalyan teknolojisi ürünü olan, klima montaj ve bakım işleri için bire bir üretilmiş, pratik ve seri Bizzocchi Autel 201 HP platformudur.

Aynı markanın daha dar yapılı, konser veya miting alanlarındaki süslemeler için kullanılabilen, baz istasyonu ve elektrik işlerine uygun tipi de vardır. Dar mekanlarda çalışabilen bu araç üstü platformlar küçük sepetli olduğu için en fazla 250 kg yük taşıma kapasitesine sahip olmaktadır.

Çatı ve sundurma işleri için dizayn edilmiş, baca ve havalandırma gibi yüksek yerlerde kullanılabilen hızlı platform olan CTE ZED 26J serisi de çok kullanışlıdır.

30 m, 32 m, 36 m ve binaların yüksekliğine göre 40 metreye kadar uzayabilen araç üstü platformların fiyatları da buna göre değişmektedir.